Tiga Kawan Cabar Masuk Bilik Mayat

279
Jam menunjukkan pukul 2 pagi, Dahlia, Rini dan Fina bosan di bilik nurse, mereka cadang untuk berjalan-jalan dalam hospital.
Mereka terjumpa bilik mayat. Dahlia mencabar setiap seseorang mereka untuk duduk dalam bilik itu selama 15 minit. Semua setuju.
Rini masuk dulu. Dahlia dan Fina tergelak-gelak. 3 minit kemudian Rini keluar ketakutan. Kawannya gelak besar. Rini buat muka tak puas hati.
Kemudian masa untuk Fina masuk. Rini memerhatikan Fina sambil berkata, “Ingat, 3 minit 21 saat.” Fina mengejek guna lidah dan masuk ke dalam bilik mayat.
“Kau rasa berapa lama dia boleh tahan?” Dahlia tanya Rini.
“2 minit 20 saat” jawab Rini. “Kau rasa?”
“4 minit lebih” Dahlia jawab.
“Kena tepat… mana boleh lebih.” Rini balas.
“Ok… 4 minit 2 saat” Dahlia jawab.
Mereka pun tunggu Fina. Masa bergerak. Fina tak keluar-keluar.
“Kau rasa dia dah pengsan ke?” tanya Dahlia.
“Entah” jawab Rini.
“Nak pergi tengok?” tanya Dahlia.
“Tak payah.” jawab Rini.
15 minit pun berakhir. Fina keluar. “Siapa hebat?”
Semua buat tak tahu.
“Dah jom balik.” kata Dahlia.
“Eh, kau belum lagi.” kata Rini.
“Lain kali. Kita dah lambat.” beritahu Dahlia.
“Kau jangan macam-macam Dahlia. Semua dah masuk, kau je yang belum.” kata Fina.
“okok. Aku masuk sekarang.” Dahlia pun langkah ke dalam bilik tidur tu.
Dahlia sedang memerhati bilik mayat tu. Sunyi. Besar. Dahlia pun duduk. Tiba-tiba dia merasakan dia bukan seorang dalam bilik itu. Dia membuka satu persatu pintu fridge. Kebanyakannya kosong. Ada dua tiga yang ada mayat.
Dia sampai ke pintu fridge nombor 21. Dahlia buka, dia memerhati seorang lelaki yang di cucuk 28 kali. Semasa Dahlia sedang baca, tangannya di pegang oleh sesuatu. Bila dia tengok rupanya tangan mayat itu. Terkejut Kepala mayat itu pusing ke arah Dahlia dan senyum.
Dahlia lari keluar tanpa menuntup pintu fridge mayat lelaki itu.
“2 minit 16 saat” kata Rini.
“Jom balik… Jom balik”. kata Dahlia sambil tercunggap.
“Kau apahal?” tanya Fina.
“Mayat tu hidup. Ada mayat hidup! Jom balik.” jawab Dahlia.
Fina dan Rini tengok satu sama lain dan gelak.
Tiba-tiba pintu bilik mayat itu terbuka. Langkah keluar lelaki itu.
Ketiga-tiga mereka panik lalu lari lintang pukang ke bilik nurse.

Seram ke idok?

Seram Meter: 0 / 5. Meremangmers: 0

Tiada lagi Seram Meter

Kalau cerita ni best...

Follow kami di media social!