Benarkah haiwan peliharaan dapat lihat makhluk ghaib? Setengah orang percaya bahawa haiwan peliharaan memiliki indra keenam, yang membuat mereka boleh nampak makhluk ghaib. Haiwan juga di percayai dapat merasakan sesuatu bencana akan berlaku. Kejadian seperti berpuluribuan ikan akan berenang ke pantai atau berpuluh-puluh ribu burung bertebangan di langit untuk memberi amaran tentang tsunami atau bencana alam lain.

Ini adalah tanda-tanda haiwan boleh melihat makhluk ghaib.

MEMBUAT BISING SEPERTI TERNAMPAK SESUATU

Apabila haiwan perliharaan ternampak sesuatu yang mata kita tak nampak, pada awalnya mereka akan membuat bising. Anjing akan menyalak, ayam akan berkokok di malam hari, kucing akan mengilai sambil mengeraskan badannya. Tanda-tanda ini menunjukkan kehadiran makhluk ghaib di rumah.

Tanda-tanda Haiwan Boleh Nampak Makhluk Ghaib.

MENGIKUT SESUATU GHAIB

IKLAN

Apabila haiwan perliharaan ternampak sesuatu itu dengan jelas, ia akan tertarik untuk mengejar makhluk ghaib itu. Seperti anjing yang sedang baring, tiba-tiba bangun dan mengejar sesuatu.

Tanda-tanda Haiwan Boleh Nampak Makhluk Ghaib.

BERGULING-GULING DI LANTAI

IKLAN

Selalunya anjing akan tiba-tiba berguling seakan-akan sedang bermain dengan seseorang tetapi tidak ada orang berdekatannya. Hati-hati, mungkin dia sedang bermain dengan hantu.

Tanda-tanda Haiwan Boleh Nampak Makhluk Ghaib.

CUBA SEMBUNYI DI BELAKANG TUANNYA

IKLAN

Haiwan perliharaan juga mempunyai perasaan takut. Apabila tiba-tiba telinga kucing dan anjing terkatup tanpa sebab, bererti ia sedang takut dengan sesuatu yang dia lihat. Lalu ia akan sembunyi di belakang tuannya.

Tanda-tanda Haiwan Boleh Nampak Makhluk Ghaib.

sumber: https://www.liputan6.com/global/read/3902765/menyalak-tanpa-sebab-ini-5-tanda-hewan-peliharaan-melihat-hantu?related=dable&utm_expid=.9Z4i5ypGQeGiS7w9arwTvQ.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

sumber: https://keepo.me/viral/punya-hewan-peliharaan-kalau-mereka-lakukan-1-dari-5-hal-ini-mungkin-sedang-lihat-hantu/

 

Dekat seeNI keras, sebab tu MEREMANG habis!
Jom download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI